Over mij (kopie)

Deze site heet dan wel pauladebruin.nl, maar hij had ook mariekevanzanten, klaasdeboer, aishayilmaz of jouwvoornaamenachternaam punt nl kunnen heten. Want deze site gaat net zo goed over jou als over mij.
Hieronder vind je — ingekort, maar waarheidsgetrouw — mijn verhaal over het probleem waar ik mijn hele leven mee gevochten heb: overgewicht.
Tip: klik op de foto’s op deze pagina voor een grotere versie

Deze site heet dan wel pauladebruin.nl, maar hij had ook mariekevanzanten, klaasdeboer, aishayilmaz of jouwvoornaamenachternaam punt nl kunnen heten. Want deze site gaat net zo goed over jou als over mij.
Hieronder vind je — ingekort, maar waarheidsgetrouw — mijn verhaal over het probleem waar ik mijn hele leven mee gevochten heb: overgewicht.
Tip: klik op de foto’s op deze pagina voor een grotere versie

Paula de Bruin in augustus 2019

Mijn Verhaal

Paula op de step: twee jaar oud
Paula op de step: twee jaar oud

Ik werd geboren in maart 1949. Stel je voor: nog niet eens vier jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Ons land was in opbouw. Er was weer voldoende eten.
Calorieën, verzadigde vetten, cholesterol of koolhydraten: we hadden in die tijd geen idee wat het was of wat het met je deed en daar hadden we ook helemaal geen tijd voor.

Ik was een gewoon meisje, zoals er zoveel zijn. En ik was ook best schattig vind ik, als je die foto zo ziet.
Toen was ik nog enig kind; een paar jaar later zouden er nog een zusje en broertje volgen.

Op die jonge leeftijd kon niemand nog zien aankomen dat ik later zo veel problemen zou krijgen met mijn gewicht. En dat ‘later’ kwam eigenlijk al heel vlug…

10 jaar oud en 104 kilo

Toen ik eind jaren vijftig mijn eerste kroonjaar vierde, zo’n acht jaar later, was ik al niet meer te herkennen als dat schattige meisje van die eerste foto. Ik wilde niet opvallen, maar moest wel, want op mijn tiende woog ik 104 kilo. En geloof me: op de foto zie ik er dan wel vrolijk uit, maar in werkelijkheid was ik ongelukkig en had ik geen zelfvertrouwen.

Foto van Paula als tienjarige (links). Gewicht: 104 kilo.
Paula als tienjarige (links). Gewicht: 104 kilo.
Gezondheid
Gezondheid

Als deelnemer aan de gezondheidskuur krijg je toegang tot nog meer informatie en documenten. Speciaal voor jou!

FAQ
FAQ

Op de pagina met veelgestelde vragen vind je de antwoorden die je zoekt allemaal bij elkaar. Toch niet gevonden? Stuur je vraag dan op.

Recepten
Recepten

Het is niet makkelijk om recepten te vinden die passen bij je kuur. Wel op pauladebruin.nl! Je kunt zelfs je eigen recepten publiceren…

Tien jaar later: +30 kilo

18jr: Oma, Paula en zusje Sandra

18 jaar (rechts), samen met oma en mijn zusje

22jr na hormoonkuur 130kg: Paula met broertje Jan en nichtje

22 jaar, met mijn broertje (midden) en een nichtje: 130 kilo

Het werd er helaas niet beter op. Op mijn achttiende woog ik nog bijna hetzelfde als 8 jaar daarvoor.

Maar na een hormoonkuur sloeg mijn lijf pas echt op hol. Op mijn tweeëntwintigste was ik 30 kilo zwaarder en bijna 130 kilo schoon aan de haak.

VOEL JE GOED IN JE LIJF!

Doet je lijf soms niet wat jij wilt? Ben je vaak moe? Wil je gezonder leven?
Doe mee met de gezondheidskuur en voel je weer vief, vrolijk en vol zelfvertrouwen!
Plan vandaag nog een vrijblijvend intakegesprek, lekker handig, online…

Van jojo-effect tot operatie

De jaren daarna bleef ik vechten met mijn gewicht. Er ging wel eens wat af, maar dat kwam er ook net zo snel weer bij. Af en toe een dieet volgen hielp ook niet, want ik veranderde niets aan mijn leefstijl.

Ik kwam op een punt dat ik radeloos was. Ik was het helemaal zat en wilde van dat overgewicht af. Koste wat het kost. Ik besloot een maagverkleining te laten uitvoeren.
Helaas hielp dat uiteindelijk ook niet.

31 jaar: Paula voor de operatie
31 jaar: Paula voor de operatie
32 jaar: Paula voor de operatie en na een rigoureus dieet
32 jaar: Paula voor de operatie en na een rigoureus dieet
Paula na de operatie
Paula na de operatie

Een maagverkleining kan natuurlijk goed werken. Zeker op korte termijn is het resultaat vaak direct merkbaar. Op de lange termijn werkt een maagverkleining alleen als je ook je leefstijl aanpast. Daarnaast kunnen veel andere factoren van invloed zijn op je gewicht.

Na mijn maagoperatie werd al gauw duidelijk dat er meer aan de hand was. Ik zocht het in de alternatieve hoek. Daar vond ik veel nuttige zaken, maar nog niet dé oplossing.

Mijn gewicht bleef nog schommelen en kwam niet in de buurt van mijn ideale gewicht.

41 jaar, negen jaar later: ca. 120 kilo
41 jaar, negen jaar later: ca. 120 kilo
 
54 jaar, op een beurs in Utrecht: ca. 110 kilo

Ik ging ook aan de slag met fitness en voeding. Daar knapte ik wel van op. Het bracht mijn gewicht nog niet op orde, maar ik voelde me er wel een stuk beter door. En daar was ik toch wel blij mee.

Totdat ik een flink ijzertekort kreeg, waarvoor ik medicijnen moest slikken: in korte tijd kwam ik 9 kilo aan en werd ik depressief.

Toen was ik het zat. Klaar ermee en streep eronder!


Intussen was ik me ervan bewust geworden dat ik het moest zoeken in een verandering van leefstijl, al wist ik nog niet hoe. Ik ging op zoek naar een methode om voor eens en altijd van mijn overgewicht af te komen. Of beter gezegd: ik ging op zoek naar een manier om me beter in mijn lijf te voelen op een manier die bij me past.

SUCCES!

De ommekeer vond ik in de gezondheidskuur die ik nu volg.

Deze kuur legt de nadruk op een verandering van leefstijl, niet op minder eten. Het gaat om een combinatie van gezond eten, aangevuld met uitgekiende voedingssupplementen om tekorten in voedingsstoffen aan te vullen, meer beweging, en ondersteuning door je omgeving.

Begin 2019 koos ik voor mezelf.

En het resultaat verbaast me iedere dag weer. Ik merk — letterlijk aan den lijve! — hoe goed deze kuur werkt:

  • in tweeënhalve maand ben ik elf kilo afgevallen,
  • mijn energieniveau is een stuk hoger,
  • ik voel me fitter en gezonder dan ooit,
  • wondjes genezen sneller,
  • ik ben veel alerter,
  • ik eet bewuster en gezonder,
  • ik heb veel meer zelfvertrouwen.

Paula eind mei 2019: 95 kilo
Paula eind mei 2019: 95 kilo

Ik wilde me weer goed en gezond voelen. Nou, dat is gelukt:
Eind mei 2019 begon ik met de gezondheidskuur. Toen woog ik 95 kilo. Halverwege augustus woog ik 84 kilo. Dat is 11 kilo winst in minder dan drie maanden!

Ik ben blij met dit resultaat. Stiekem maak ik elke dag even een klein dansje voor de spiegel. En omdat ik me zo goed voel, durf ik mezelf ook een doel te stellen voor een nieuwe stap: ik wil het volgende jaar beginnen met minder dan 80 kilo op de weegschaal!

Grafiek gewichtstoename en gewichtsverlies van maart 1959 tot en met augustus 2019
Grafiek gewichtstoename en gewichtsverlies van maart 1959 tot en met augustus 2019
Foto van Paula halverwege augustus 2019, 84 kilo. Citaat: "Ik ben nog steeds een vol eikje. Maar ik voel me zo heerlijk slank als een den!"
Paula halverwege augustus 2019, 84 kilo: “Ik ben nog steeds een vol eikje. Maar ik voel me zo heerlijk slank als een den!”

Ik voel me weer helemaal lekker!

Echt, na al die jaren, na al dat ongemak en die strijd met gewicht, voel ik me eindelijk lekker in mijn lijf. Ik ben trots! Dat bevrijdende gevoel gun ik jou ook.

Daarom wil ik zo graag dat ook jij de kans pakt om kennis te maken met deze kuur, die mij zo enorm heeft geholpen.

Vul je naam en e-mailadres in en doe ook mee.

Laat je weer zien aan de wereld

Je bent te mooi om je te verbergen!