Mijn Appeldag

Mijn Appeldag: afbeelding van een appel

Wat hebben billen, blaren en appels met elkaar gemeen? In mijn geval zijn de appels af en toe de spreekwoordelijke blaren waar ik op moet zitten als ik — bewust trouwens — mijn billen gebrand heb.

Als ik tijdens een lijnperiode toch eens uit de band spring, door een wijntje te nemen na een vermoeiende dag bijvoorbeeld, of nadat ik meer heb gegeten dan ik van plan was geweest, dan voeg ik een ‘appeldag’ in. Op zo’n dag is het eerder regel dan uitzondering dat ik zes appels eet. Verder niets.

Waarom? Appels bevatten veel vocht, maar ook vitamines en mineralen die je nodig hebt om de dag door te komen. En ze bevatten natuurlijk geen grammetje vet.

Appels zijn daarom mijn beste vrienden als ik eens uit de band gesprongen ben. Maar na zo’n appeldag ben ik ze dan ook wel weer even zat!


Om een appeldag vol te houden moet je wel wat doorzettingsvermogen hebben en met je motivatie moet het ook goed zitten. Dat, of je verzint een paar heerlijke appelvariaties! Hieronder vind je er een.

Warme appelkaneelschijfjes

Warme appelschijfjes met kaneel

Aantal Porties: 1
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale Tijd: 25 minuten

Tijdens appeldagen word je wel eens tureluurs van al die appels en daardoor gaat het ook wel eens mis. Je kunt het jezelf wat leuker en makkelijker maken door de appel op te dienen als warme schijfjes met een beetje kaneel. Heel eenvoudig en echt heel lekker!

Ingrediënten

 • 1 middelgrote, niet te zoete appel, bijvoorbeeld Granny Smith
 • 1 el kaneelpoeder

Benodigdheden:

 • Oven voorverwarmd op 160 graden
 • Een fijn zeefje
 • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

 1. Zet de oven vast aan om voor te verwarmen op 160° Celsius,
 2. Schil de appel,
 3. Snijd de appel in schijfjes van ongeveer 1 centimeter dik - uit een middelgrote appel haal je ongeveer vier schijfjes,
 4. Leg de schijfjes op een snijplank en snijd er het klokhuis uit 3. Snijd de appel in schijfjes,
 5. Doe een beetje kaneelpoeder in een klein zeefje en sprenkel de kaneelpoeder over de appelschijfjes 5. Sprenkel de kaneelpoeder met een zeefje uit over de appelschijfjes,
 6. De kaneelsmaak moet niet gaan overheersen, dus wees er bescheiden mee,
 7. Knip of scheur een vel van ca. 40 centimeter af van de aluminiumfolie,
 8. Leg de schijfjes naast elkaar op de folie,
 9. Vouw de folie dubbel, zodat de schijfjes bedekt zijn 9. Vouw de folie dubbel,
 10. Plaats de folie met de schijfjes in de voorverwarmde oven,
 11. Sluit de oven en laat de appelschijfjes in 12 minuten op 160 graden lekker warm worden, maar niet al te zacht.

Opmerkingen

Dien ze leuk op en je viert een mini-appeldagfeestje. Appelkaneelschijfjes smaken nóg lekkerder als je er een kopje verse muntthee bij drinkt. Succes met je appeldag en eet smakelijk! Warme appelkaneelschijfjes

Voedingswaarde-informatie :
Aantal Porties: 1 Aantal Porties per persoon: 1
Hoeveelheid Per Portie: Calorieën: 177Totaal Vetgehalte: 1gVerzadigde Vetten: 0gTransvetten: 0gOnverzadigde Vetten: 0gCholesterol: 0mgNatriumgehalte: 4mgKoolhydraten: 46gVezels: 12gSuiker: 30gEiwitten: 1g

De voedingswaarde-informatie is een indicatie. Omdat deze informatie automatisch gegenereerd wordt, is hij niet altijd 100% accuraat. Controleer deze daarom altijd ook zelf nog.

Delen is ook gezond:

2 opmerkingen

 • Els

  Hoi Paula,
  Een appeldag is een goed plan, maar na 2 appels ben ik t al zat… Dus 6 appels lukt me helaas niet…. Heb je misschien een tip?
  Haha, leuk die opmerking op je site over cookies ?

  Haha,

  • Hoi Els,

   Dat snap ik helemaal hoor, dat je het na 2 appels al zat bent. Ik heb daar net ook een artikel over geschreven (‘Mijn mislukte appeldag’).

   Een goede tip is om de appel gewoon lekkerder te maken. Dat kan bijvoorbeeld door hem op te warmen met een beetje kaneel. Ik heb dit artikel net aangepast en er een receptje onder gezet. Ik denk dat er nog wel wat lekkere appel-receptjes aan zullen komen.

   Groetjes,
   Paula