Lichte Thaise Kippensoep

Afbeelding van Thaise kippensoep in witte soepkom

Ken je dat: soms kun je zo’n trek hebben in iets lekkers, iets pittigs of gewoon een tussendoortje dat je watertandend je hele koelkast doorzoekt naar iets dat je lekkere trek kan stillen.

Met deze heerlijke en lichte Thaise kippensoep hoef je je niet eens schuldig te voelen. In minder dan een half uurtje heb je een hete kom soep voor je neus. Geen cup-a-soup, maar echte soep!

Het enige waar je je misschien nog schuldig voor hoeft te voelen is de kip die het loodje gelegd heeft voor deze Thaise lekkernij. Ik zou zeggen: niet doen en gewoon in stilte genieten!

Afbeelding van Thaise kippensoep in witte soepkom

Thaise kippensoep

Aantal Porties: 2
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale Tijd: 25 minuten

Deze lichte Thaise kippensoep is een heerlijk tussendoortje of een uitgekiend voorgerecht. Zo klaar en erg lekker!

Ingrediënten

 • 400 g kipfilet
 • 1 ui
 • 1 stengel bleekselderij
 • 1 bosje peterselie
 • 1 stuk gember ter grootte van een duimnagel
 • 100 ml groentefond
 • 1 el sojasaus

Bereidingswijze

  1. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Schil de ui en snijd in ringen. Snijd de peterselie en de geschilde gember eveneens fijn.
  2. Rooster de ui en peterselie lichtjes in een kookpan. Blus met de groentefond. Voeg de gember en bleekselderij toe en giet er 400 ml water bij. Laat 10 minuten koken.
  3. Was de kipfilet, dep droog en snijd in dunne plakjes.
  4. Voeg de kip toe aan de soep en laat ongeveer 5 minuten koken.
  5. Breng de soep op smaak met sojasaus, zout en peper

Opmerkingen

Als je je dapper voelt, kun je — om een echt Thais effect te bereiken — in plaats van gewone peper ook een klein beetje sambal in de soep doen. Een echte Thaise sambal is 'Nam phrik'; deze is bij elke goede toko te vinden.

Let op: niet alleen is Nam phrik erg heet naar Nederlandse maatstaven, maar er zit ook basterdsuiker in, zoals in meer sambals. Wil je zelf Nam phrik maken, maar dan zonder basterdsuiker, dan kun je op Thailandblog een goed recept vinden. Gewoon de basterdsuiker weglaten. Daardoor wordt de sambal wel wat zuurder en een flink stuk pittiger!

Voedingswaarde-informatie :
Aantal Porties: 2 Aantal Porties per persoon: 1
Hoeveelheid Per Portie: Calorieën: 373Totaal Vetgehalte: 7gVerzadigde Vetten: 2gTransvetten: 0gOnverzadigde Vetten: 4gCholesterol: 170mgNatriumgehalte: 617mgKoolhydraten: 9gVezels: 2gSuiker: 4gEiwitten: 64g

De voedingswaarde-informatie is een indicatie. Omdat deze informatie automatisch gegenereerd wordt, is hij niet altijd 100% accuraat. Controleer deze daarom altijd ook zelf nog.

Delen is ook gezond: