Het is zo Amerikaans…

Het is zo Amerikaans: afbeelding van fruitsalade met Amerikaanse vlag

Ik vind het zo Amerikaans!” Dat hoor ik regelmatig als ik vertel over de bijeenkomsten waar ik naar toe ga.

Op die bijeenkomsten krijg je veel te horen over nieuwe gezondheidsproducten, tips over voeding en nieuwtjes met betrekking tot voedingssupplementen. Mensen applaudisseren voor elkaar, moedigen elkaar aan en luisteren naar presentaties.

Ja, het is inderdaad Amerikaans. En ja, wij zijn nuchtere Hollanders. En tegelijk hoor ik ook veel mensen zuchten over het feit dat ze maar niet op hun streefgewicht kunnen komen.

Begrijp me goed: dit is geen kritiek, want ik heb dat zelf ook jaren gedaan. Wat ik ook probeerde, het lukte me niet. En dan verlies je na verloop van tijd de moed en denk je ‘ach wat maakt het ook uit’, als je dat ene wijntje extra neemt, of een lekker ijsje als dessert of die lekkere in boter gebakken aardappeltjes.

En dan daarna weer zuchten en steunen dat het maar niet lukt.

Het resultaat van wat we denken

Een spreuk uit de Boeddhistische filosofie is ‘Alles wat we zijn is het resultaat van wat we dachten’. Ook een negatief zelfbeeld wordt daarom vaak door jezelf in stand gehouden.

Als je zwaar bent, dan kan dat natuurlijk allerlei oorzaken hebben, inclusief ziekte, schildklierafwijkingen, genetische aanleg en meer.
Maar bedenk wel dat jij de bemanning bent van je eigen schip: je lichaam. Sterker nog: je bent de kapitein! Een oer-hollandse uitdrukking is: ‘Een schip is zo zeewaardig als zijn bemanning’. Hou dus vol, wees positief en stoor je niet aan marketing ‘lingo’.

Ik ben blij met het resultaat dat het me na amper anderhalve maand al gebracht heeft. Als je bedenkt dat ik ooit in dertien jaar dertig kilo afviel en dit jaar in een maand negen kilo kwijtraakte, dan begrijp je wel dat ik me niet stoor aan marketing en mooie woorden.

Ik kijk — vol trots en ongeloof — alleen naar het resultaat!

Voel je lekker!


Ben je benieuwd? Ben je geïnteresseerd in gezonde voeding? Ben je vaak vermoeid zonder aanwijsbare oorzaak? Of wil je gewoon wat gewicht kwijt op een manier die echt werkt?

Neem gerust contact op. Ik vertel je graag over de methode die ik gebruik, zodat ik je kan wijzen hoe je een stap voorwaarts kunt zetten naar een betere gezondheid en een lichaam waar je je lekker bij voelt.

Delen is ook gezond: